Zázračná sexuální dieta. Své křivky netvarujte v posilovně, ale v posteli!

19.09.2008 13:07

 

 

"Miláčku, patnáct minut přece ještě vydržíš, ne?"

"Miláčku, patnáct minut přece ještě vydržíš, ne?"

 

Když jsem minulý měsíc po roce jela navštívit svoji sestru, která se loni přestěhovala na Krétu, nechápala jsem, co se s ní děje.

Reklama:
Ona, která byla vždycky pěkně poctivě moravsky rostlá a každé ráno mě budila do školy větou: „Hele, že v tomhle nemůžu jít? Mám strašnej zadek...!“ Ta holka, která se už od páté třídy týrala všemožnými dietami, které nikdy pořádně nefungovaly, mě přivítala na letišti v úzkých rourách a tílku, s postavou gazely. Celá zářila. Napadly mě dvě věci - hladovka a liposukce. Obojí jsem rychle zavrhla. Jak ji totiž znám, nikdy nevydržela hladovět déle než do západu slunce a má strach i ze seškrabování zubního kamene. Na vysávání tuku by ji nedostali ani heverem. Tajemství její postavy brzy vyšlo najevo - nový řecký milenec! Ano, sestra shodila svých nenáviděných deset kilo navíc v řecké posteli. Když se vracela každé ráno domů od milence, většinou jsem zrovna vstávala. Plácla sebou na gauč, slastně se usmívala, zívala a tvrdila: „Ty Řekové se snad učí sexuálním základům už ve školce, to je fakt síla...“ Ani nesnídala! Není sama. Sex místo diety je totiž poslední dobou stále populárnější téma.

Nejen dobrá nálada

Ve světě frčí kniha od Kerry McCloskey Ultimate Sex Diet. Autorka v ní popisuje svoji zkušenost, jak se jí podařilo během půl roku živého milostného vztahu s dobrým sexem shodit přebytečná kila: „Už po pár týdnech s novým partnerem jsem se cítila o hodně lépe. Sex zvedá náladu. Čím více kvalitního milování provozujete, tím více tělo tvoří endorfinů, což jsou látky, které nám zajišťují, že můžeme prožívat pocity štěstí a radosti...“ Kerry doporučuje, že aby sexuální dietka pěkně fungovala, je dobré se milovat v týdnu třikrát až pětkrát a o víkendu promilovanou dobu klidně zdvojnásobit. Považuje sex za formu cvičení, samozřejmě v případě, že neholdujete králičím manýrům a nejste hotovi za minutu až dvě, přičemž se jeden hýbe a druhý drží. Abyste shodila, chce to se trošku odvázat a nebát se střídat různé pozice, popřípadě místa v bytě. „I na kuchyňské lince se totiž dají zažít věci, nejen v posteli,“ vzpomněla jsem si na slova mé čerstvě zeštíhlené sestry.

Během průměrného milostného aktu, počítejme tak patnáct minut řádění (takže nikoliv pohyby ve stylu výše zmíněných králíků, samozřejmě), spálíte přibližně 150 až 250 kalorií. Ty do sebe dostanete, když sníte například třicetigramovou tabulku čokolády. Nebo kuřecí hamburger či sendvič s krůtí šunkou a sýrem. Vypijete tři decky červeného vína nebo půllitrovku koly. Dobrý dvacetiminutový sex vydá podle průzkumů za půl hodinky průměrného cvičení - v posilovně, běhu v lesoparku nebo třeba dynamické jógy. Což je fajn, ale kdybyste chtěla počítat jenom kalorie z pohybu, určitě byste se nedostala k tak oslnivým výsledkům, ke kterým se promilovala moje sestra nebo paní Kerry. Dobrý sex a klapající partnerský vztah mají totiž, co se postavy týče, ještě další tajemství...

A není to kupodivu příliš komplikované. Když tělo často a hojně produkuje endorfiny, člověk je šťastný. A když je člověk šťastný, nepotřebuje si negativní emoční stavy kompenzovat jinak - třeba tím, že v noci vybílí ledničku nebo si koupí dvě obří milky a sní je na posezení. Když je nám tak všelijak a náš sexuální život skomírá, většinou snídat nezapomeneme. Pěkně zajíme splín ve velkém stylu. Když to v posteli klape, stane se, že na nějakou snídani klidně zapomeneme nebo si zobneme jen něco menšího.

A co orální sex?

Občas můžeme zaslechnout fámy, které varují před dokončeným orálním sexem, protože sperma je tikající kalorická bomba. Můžete být v naprostém klidu, jsou to opravdu pouze fámy. „Porce“ mužského ejakulátu je v porovnání s pohybem, který musíte vy jakožto žena poskytující potěšení během aktu vydat, abyste se dočkala toho, že ho budete moci polknout, jen kapka v moři. Lžička této životadárné tekutiny obsahuje totiž pouhých šest kalorií. Mimo jiné ve spermatu najdeme spoustu zajímavých složek - kromě vody, proteinů a fruktózy je v něm i spousta minerálů a dalších chemických látek, které si draze kupujeme v lékárně ve formě potravinových doplňků a vitaminů -, třeba hořčík, zinek, fosfor, vápník, kyselinu askorbovou a mléčnou, vitamin B12. Co je ovšem nutné podotknout, že se jedná o množství menší než malé, takže se na váš skvělý orální sex úplně nespoléhejte a raději ještě přidejte zdravou výživu, aby vaše tělo skutečně mělo vše, co potřebuje...

Na východní způsob

Kdo má rád experimenty s vědomím a sexualitou, může zkusit tvarovat své tělo tantrickým milováním, uvědomělejším způsobem, než je sexuální akt, na který jsme v naší kultuře zvyklí a který se odehrává pouze v dolních čakrách. Při tantrickém milování se žena i muž učí přirozeně prožívat milování celým tělem. Oba partneři prožívají orgasmus celým tělem. Je mýtus, že muž tohoto prožívání není schopen. Během tantrického aktu muž objevuje svou vnitřní ženu, postupně se učí, jak prožívat milování celým tělem, jak se propadnout do orgasmu, jak vlastně prožívat orgasmus jako žena. Nejedná se o ztrátu mužských vlastností, ale o jejich podporu a kultivaci.

Jak to vlastně funguje v souvislosti s postavou? Tantrik se nesoustředí pouze na vaginu, nevnímá ženu pouze tímto místem, extáze a energie se postupně rozšiřuje do celého těla, z pohlavní oblasti zaplavuje pomalu a postupně celé tělo, až orgasmus proniká celou bytostí a není rozdílu mezi penisem a celým tělem. Extáze a uvědomění orgasmu se zvnitřňuje, rezonuje v celém těle a v obou milencích, postupně se rozšiřuje mimo jejich těla, do prostoru. Při tantrickém milování se milenci skrze veliké množství energie, které v nich vibruje, spojují s přírodou, se všemi lidmi, s vesmírem.

Tantrické milování je zkušenost velice reálná a osvobozující. Celý tento proces rozvádí ženskou energii do celého těla, a tím ho vylaďuje a léčí. Získáte spoustu energie a nepotřebujete se přejídat. Tělo se energeticky vyladí do své ideální postavy. Není výjimkou, že ženám, které tantrické techniky praktikují, se zvětšila prsa až o dvě či tři čísla, získaly znovu pevnost povadajících částí a ubylo jim celulitidy. Když to zkrátka proudí, tak to proudí...

Vyzkoušejte výhodné menu!

V souvislosti se sexem si můžete i zpestřit jídelníček afrodiziaky. Výborně fungují krevety nebo sépie. Známé „rozžhavováky“ jsou i ústřice. Nejsou-li zrovna mořské potvůrky vaším šálkem čaje, stejně dobře vás nakopne avokádo, datle či jahody, ze zeleniny zase chřest či celer. Okořenit sexuální život si můžete třeba vanilkou, pepřem nebo šafránem.

  • Vzpomínka z velkého světa
Madonna tvrdí, že dieta ji okradla o aktivní sexuální život. Nikoli však její, ale manželova dieta! Režisér Guy Ritchie se pokusil zhubnout pár nadbytečných kilogramů a tvrdý plán ho stál ztrátu libida. A Madonna to nesla těžce. „Guy nechtěl mít v době hladovění vůbec sex. Ale už naštěstí žádnou dietu nedrží, díky bohu! Bylo to hrozné. Nedokázala jsem si představit, že bych kvůli svému několikahodinovému dření v tělocvičně přišla o chuť na sex. Spíš naopak. U mužů to je, zdá se, jinak.“ Madonna ovšem hned popřela, že by její manžel trpěl nadváhou. Jeho figura je prý v perfektním stavu, ale všechno vzešlo ze sázky s kamarádem. Ovšem teď už jí může být jeho nechuť k sexu jedno... Kromě Madonny považuje sex za nejlepší dietu také Victoria Beckham nebo Gwen Stefani.

(Připravila: Lucie Kochová, Harper's Bazaar)
Zpět