Vyzkoušejte mexickou kuchyni a dejte si masové tortilly

18.09.2008 12:10

 

 

velikost textu:
 
Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) využívá předního hovězího; podušení v pikantní směsi mu dodá správný říz.
Masové tortillyfoto: Apetit

Masové tortilly

NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 1 hodina na uvaření masa

Ingredience:

* 500 g libového předního hovězího
* 2 lžíce rostlinného oleje
* 1 pokrájenou cibuli
* 2 rozdrcené stroužky česneku
* lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix)
* sůl a pepř
* 1 hotovou tortillu
* list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata
* skrojek limety, případně kopeček zakysané smetany na dochucení

Příprava jídla

500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna. Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku. Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem. Vždy na 1 hotovou tortillu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte. Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.

Zpět